Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Vähän miesten hormoneista

28.01.2013, lentsu

Viime sunnuntain Hesarissa oli hyvä juttu suomalaisten miesten sperman laadusta; http://www.hs.fi/sunnuntai/Suomalaisen+sperman+laatu+on+romahtanut/a1359177337956?jako=888bc4f9393a7fc907ceed60568f7019&fb_action_ids=10151364955524485&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582.

Monikaan meistä ei ehkä ajattele, miten kehomme toimii. Esimerkiksi ravinto vaikuttaa hormonien toimintaan. Hormonit rakentuvat syömästämme ravinnosta. Jos ruokavaliomme on huonoa ovat myös hormonien rakennusaineet huonolaatuisia. Ravintopuutos voi vaikuttaa merkittävästi hormonitoimintaan.

Antiravinteet saattavat estää ravintoaineiden imeytymistä. Jotkut voivat myös aiheuttaa solu ja DNA vaurioita. Antiravinteita ovat esimerkiksi monet myrkyt ja raskasmetallit. Raskasmetallit voivat myös aiheuttaa tulehduksia ja vaurioita aivoissa.

Ihmisten ravinto on muuttumut huonompaan suuntaan. Pikaruoka, pitsa, hampurilaiset, limut, karkit, lääkkeet jne. lisäävät myrkkyjen imeytymistä kehoon ja samaan aikaan kehossa on pienempi suoja myrkkyjä vastaan nykyravinnon aiheuttamien ravintopuutosten vuoksi.

Ihmiset istuvat tietokoneiden ja kännyköiden äärellä. Kokonaismyrkytyskuorma on suurempi. Elektromangneettinen säteily mm. vähentää kehon sinkkitasoja. Monet lääkkeet lisäävät suolistonlisääntynyttä läpäisevyyttä, joka taas edistää myrkkyjen imeytymistä kehoon. Tunnelukot sitovat myös myrkkyjä kudoksiin.

Viitaten Hesarin artikkeliin otan vain muutaman asian esiin, koska aihepiiri on niin laaja. Xenoestrogeenit vaikuttavat estrogeenin toimintaan elimistössä, vaikuttavat spermaan ja aiheuttavat eturauhassyöpää. Xenoestrogeeneille altistuu muoveista (Bisfenoli A) ja torjunta-aineista. Vapaat radikaalit mm. myrkyistä ja antioksidanttien puute saattaa aiheuttaa siittiöiden epämuodostumista ja DNA vaurioita. Testosteronitaso vaikuttaa siittiöiden määrään. Taustalla voi olla hormoniepätasapaino joka vaikuttaa siittiöiden muodostukseen. Elektromagneettinen säteily saattaa myös vaikuttaa siittiöihin esim. kännykän pitäminen taskussa ja langaton verkkoyhteys.

Kemikaalialtistusta voi välttää esim. rajoittamalla säilykeruokien käyttöä, tölkkijuomien käyttöä, välttää muovisia ruokien ja juomien säilytysrasioita sekä välttää lämmittämästä ruokia muoviastiossa mikrossa jne…


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *