Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Terveys on elämäntapa

05.11.2012, lentsu

Ruoka-aineteollisuus käsittelee eli ”jalostaa ja pilaa” ruoka-aineita. Vain pieni osa ruoasta on luonnonmukaista. Nykyinen ravitsemus on markkinavoimien, makunystyröiden, tunteiden ja emotioiden, mainosten, väärien tottumusten ja mainosten ohjailun tulosta. Ihmisen elimistö ei elä toiveiden, kuvitelmien, tunteiden, markkinavoimien, mainosten ja reseptienkirjoittajien mukaan. Terveellinen ruokavalio ylläpitää terveyttä ja ennaltaehkäisee sairauksia. Ravitsemusvirheitä ovat liika/väärä rasvojen käyttö, sokerin ja valkojauhotutteiden runsas käyttö, eläinproteiinin liikakäyttö ja suuri keitetyn ruoan osuus, joista on seurauksena elimistön kuonaantuminen.

Ruoan kuumakäsittely vaikuttaa ravintoon. Keittämällä ruoan emäksisyys vähenee ja happamuus lisääntyy.Vitamiinipitoisuudet myös alenevat. Foolihapon ja C-vitamiinin tappiot ovat kaikkein suurimmat, joten foolihapon puute on todennäköisesti suurin puutos suomalaisten ruokavaliossa. Ruokavalion tulisi koostua 60 % raakaravinnosta ja 40 % keitettynä.

Eräät ruoka-aineet edistävät haitallisen liman syntymistä elimistössä. Yleensä hautallista limaa muodostuu virheellisen ravinnon kautta, huonosti sulaneista ja yhteensopivista ruoka-aineista. Lima voi myös kovettua ja varastoitua putkiin ja onteloihin (astma, poskiontelo- ja korvatulehdukset). Lehmänmaito on limaa muodostava ja tulehduksia edistävä. Maito on alunperin toiselle eläimelle tarkoitettua, eikä siis sovi ihmisille. Esimerkiksi maidon kalsium ei imeydy kovin hyvin, haittaa raudan imeytymistä ja pastörointi ja homogenointi lisäävät maidon haittoja.

Nykyihminen elää miten huvittaa. Hän hakeutuu virallisen hoitojärjestelmän piiriin kun sairastuu ja vaivoja yritetään parantaa pillereillä tai leikkauksilla. Painopiste tulisikin olla ennaltaehkäisevässä terveyskulttuurissa ja ravitsemuksen täydellinen korjaaminen on tässä keskeisessä asemassa. Hippokrateen periaate ”Ravinto olkoon lääkkeesi ja lääkkeesi sinun ravintosi” on edelleen pätevä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *