Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Älä syö margariinia

07.11.2012, lentsu

On monta syytä olla syömättä margariinia. Margariineissa olevat rasvat ovat läpikäyneet erittäin väkivaltaisen kemiallisen käsittelyn, jota sanotaan puhdistamiseksi. Tätä neutraalia rasvamassaa voidaan käyttää kosmetiikassa, maaleissa tai margariineissa. Massan voi ”maustaa” omien tarkoitusten mukaan. Ihorasva tulee valkoiseksi ja saa oman tuoksunsa, margariini muuttuu keltaiseksi saaden keinotekoisen voiaromin.

Elintarvikelaitoksen mukaan margariinin valmistuksessa rasvoja käsitellään bentseenillä, fosforihapolla, lipeällä, valkaisuaineilla, nikkelikatalysaattorilla, natriummetylaatilla ja liuotinaineilla.

Kemiallinen käsittely hävittää, vähentää tai muuttaa rasvojen tärkeitä ravintoaineita. Teolliset margariinit ja ruokaöljyt eivät kuulu ihmiskehoon.

Jos margariinit valmistettaisiin luonnollisista kasvisrasvoista ja öljystä, margariinit olisivat esimerkiksi vihreitä ja maistuisivat oliiveilta, jos ne olisivat valmistettu oliiviöljystä. Tuotteissa olisi kaikki rasvaliukoiset vitamiinit tallella sellaisenaan.

Kotona voi tehdä oman ”margariinin” sekoittamalla yhtä paljon voita, oliiviöjyä ja vettä (tai rahkaa).


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *