Omega-3 ja omega-6 rasvahapot ovat välttämättömiä, keho ei muodosta niitä. Rasvahappojen ero on, että omega -6 rasvahapot tekevät myös haitallisia tulehduksia edistäviä prostaglandiineja, siksi niitä ei pidä käyttää paljon (auringonkukansiemen-, safflor-, maissi-, soijaöljyt). Pellavasiemenöljy ja kalaöljyt sisältävät omega-3 rasvahappoja, muodostaen hyviä eikosanoideja.
Oliiviöljy on neutraali ja se soveltuu hyvin ruoanlaittoon. Kasviöljyt tulisi käyttää sellaisinaan kylmäpuristetussa muodossa. Tälläiset öljyt on yleensä pakattu tummiin pulloihin eltaantumisen ehkäisemiseksi. Kirkkaissa pulloissa myytävät öljyt ovat yleensä kuumapuristettu, jollion ne säilyvät paremmin, mutta öljyjen rasva-aineenvaihdunnassa auttavat entsyymit ovat tuhoutuneet.
Kookosöljy sopii käytettäväsi sekä sisäisesti että ulkoisesti. Öljy kestää hyvin kuumentamista. Lisää tietoa kookosöjystä löytyy esimerkiksi Ruohonjuuren sivuilta: ”Kookosöljy on varsinainen terveyspommi! Sen nauttiminen edistää painonhallintaa ja pitää kropan vireänä kilpirauhastoimintaa stimuloivan vaikutuksensa ansiosta. Tämän vuoksi se myös hidastaa elimistön vanhenemista. Kookosöljyn on lisäksi todettu alentavan kolesterolia. Terhakka terveysöljy vaikuttaa antiseptisesti suojaten elimistöä virus- ja bakteeritartunnoilta.” http://kauppa.ruohonjuuri.fi/kookosoljy/COCOVI-6420617150761/dp?openGroup=610